SafeDrying-järjestelmä mahdollistaa korjaukset kohteissa, joita ei muuten voi korjata!
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

Historia

Historia

SafeDrying-kuivatusjärjestelmän pohjana olleen Tulilattian kehitys käynnistyi, kun Esa Tommola myi silloisen yrityksensä Lammin betonille vuonna 2004.

Kaupasta saaduilla rahoilla Tommola pääsi kehittämään pitkäaikaista visiotaan. Kehittäjä oli nimittäin saanut oppinsa vanhan polven rakennusmestari-isältään: ”Vesi on tärkeä asia ihmisille, mutta sitä ei p*****e saa laittaa talon rakenteisiin piiloon, eikä ainakaan betonin sisään!”

Kuinka kaikki alkoi

Vanha viisaus on lähes tyystin unohdettu. Maailmalla Tommola oli tutustunut suljettuun, kuivaa ilmaa kierrättävään lattialämmitykseen. Hän paneutui näkemäänsä, mutta havaitsi, että järjestelmä ei ollut paras mahdollinen. Näin alkoi oman ilmakiertoisen lattialämmityksen kehittäminen.

Yhdessä talossa sattui vuonna 2007 mahdottomana pidetty vahinko, ilmakiertoiseen lämmitysverkostoon oli nimittäin ilmaantunut vettä. Kehittäjät selvittivät, että talon vesipellitysten asentamisvirheen vuoksi lattian yhteen lämmitysputkeen oli päässyt reilusti sadevettä. Asukkaiden onneksi virhe huomattiin putkiston ansiosta ja saatiin nopeasti korjattua ilman vaurioita. Tästä syntyi idea: kun putkeen voi kertyä vettä, voisiko putkistoa käyttää aktiivisesti myös kuivattamiseen? Näin sai alkunsa pitkä kehitys, jossa Tekes on auttanut huomattavasti.

Myös takapakkia on tullut. Kehittäjät eivät aavistaneet, että takkaa voi niin sanotusti ylilämmittää. Kun takanlämmittäjä poltti laminaattia reilun ilmamäärän kanssa, takan ominaisteho moninkertaistui lasketusta. Tämän jälkeen järjestelmä suunniteltiin kestämään ylilämmitystä, ja mahdolliset merkittävät väärinkäytökset on ehkäisty moninkertaisesti.

Tammikuussa 2015 lämmitys- ja kuivatusjärjestelmälle myönnettiin patentti. Kesällä 2015 Tulilattia esiteltiin Vantaan asuntomessuilla, jossa asuntomessuorganisaatio myönsi Tulilattialle kunniakirjan taloteknisistä ratkaisuista. Järjestelmä esiteltiin myös Rakennusfysiikka 2015 -päivillä, joilla se valittiin parhaaksi kosteusturvallisen rakentamisen tuotekehitysideaksi. 

2016 järjestelmä asennettiin ensimmäisiin korjauskohteisiin. Merkittävä havainto oli, että järjestelmää voidaan käyttää uudisrakentamisen lisäksi myös erittäin tehokkaasti olemassa olevien kiinteistöjen kosteuksien poistamiseen. Erittäin kustannustehokkaaksi järjestelmän tekee tilojen käytön mahdollisuus samalla, kun rakenteita kuivataan tehokkaasti.

2017 Uuden Amos Rex -taidemuseon rakenteet kuivatettiin SafeDrying-järjestelmällä

2018 takkalämmityksestä luovuttiin ja Tulilattiasta tuli SafeDrying. Samalla yritys keskittyi pelkästään patentoitujen kuivatusjärjestelmien valmistamiseen.

2019 SafeDrying oli esillä sekä Sisäilmastoseminaarin että Rakennusfysiikka 2019 -seminaarin päälavalla. SafeDrying myös valittiin Ympäristöministeriön julkaisemaan ammattilaisille suunnattuun kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakennusten korjausoppaaseen.

2020 yritys sai Eurooppalaisen patentin innovaatiolleen.

2021 SafeDrying oli toista kertaa Rakennusfysiikka 2021 -seminaarissa ehdolla kosteusturvallisen rakentamisen palkinnon saajaksi.

Lattialämmityksestä ja rakennusvirheestä lähtenyt SafeDrying tunnetaankin nykyään ratkaisuna, jolla saadaan pelastetua jopa sellaisista kosteusongelmista kärsiviä kohteita, joita ei mitenkään muuten olla saatu korjattua. Järjestelmä soveltuukin sekä uudis- että korjausrakentamisessa kaikkien kivirakenteiden takuuvarmaan kuivattamiseen ja kuivana pitämiseen. 

Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

SafeDrying Oy

Yli-Heikkilänkatu 4
33560 Tampere

Y-tunnus 2366450-4

Tilaa uuutiskirjeemme

Luotettava kumppani

Copyright © 2024 SafeDrying
Tilaa uutiskirje