SafeDrying-järjestelmä mahdollistaa korjaukset kohteissa, joita ei muuten voi korjata!
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

Korjausrakentaminen

SafeDrying-järjestelmällä rakenteet kuiviksi Katso kaikki asiakaskokemukset

SafeDrying korjausrakentamisessa

SafeDrying Oy on Suomen johtava rakennusten etävalvottujen sisäpuolisten kuivatusjärjestelmien toimittaja. Patentoitu kuivatus- ja kuivanapitojärjestelmä takaa kiinteistön kuivumisen ja kuivana pysymisen koko käyttöiän ajan.

Menetelmä perustuu suureen virtausnopeuteen, lämpöön ja kuivattuun ilmaan, jotka kohdennetaan rakenteiden sisään tai rakennetta vasten erikoisvalmisteisten kuivatuskanavien kautta. Näin rakenteiden kuivaus on huomattavasti tehokkaampaa verrattuna perinteisiin pinnan kautta tapahtuviin kuivaustapoihin.

SafeDrying kuivatus- ja kuivanapitojärjestelmää voidaan käyttää useissa erilaisissa korjauskohteissa. Soveltuvia kohteita ovat mm. omakotitalot, rivitalot, kerrostalot, koulut, päiväkodit, terveyskeskukset, kirkot, kallioluolat, liikekeskukset ja uimahallit.

Järjestelmä voidaan tyypillisesti asentaa hyvin nopeasti ja tilat pitää käytössä koko aktiivikuivatuksen ajan. Näin vältytään väistötiloilta ja muilta raskailta väliaikaiskustannuksilta.

SafeDrying-järjestelmään kuuluu lisäksi aina rakenteiden kosteuden reaaliaikainen etävalvonta. Näin ikäviä yllätyksiä ei pääse syntymään ja kuivatuksen tulokset voidaan kerätyn datan ansiosta esitellä esimerkiksi taloyhtiön hallitukselle, yhtiökokoukselle, kunnan tekniselle johdolle tai asuntokauppatilanteessa ostajalle jopa vuosien ajalta. Monessa kohteessa ostajat ovat jopa kieltäytyneet enää ostamasta taloa, jossa ei tällaista varmuutta kuivuudesta ole. Asuntokaupat on kuitenkin saatu sovittua hyvin mutkattomasti, kun tieto rakenteiden kuivuudesta on olemassa.

Etävalvonta

Perinteisesti kosteusongelmien korjaukset on toteutettu siten, että niiden lopputulos on nähty vasta joidenkin vuosien päästä remontista. Jos korjaukset eivät olekaan toimineen ja poistaneet ongelmaa, on edessä ollut taas uusi ja kallis korjauskierros tai pahimmassa tapauksessa jopa rakennuksen purkaminen. Tämä voidaan välttää reaaliaikaisen etävalvonnan avulla ja siksi se kuuluukin aina SafeDrying-järjestelmätoimitukseen. Oheinen grafiikka kuvaa Virtain Killinkosken koulurakennuksen kuivatusta ja kuivuuden ylläpitoa.

Grafiikan punainen eli ylin osio kuvaa rakenteiden suhteellisen kosteuden (RH) vaaravyöhykettä, jossa mikrobikasvusto on todennäköistä (RH 85-100%). Keltaisella alueella mikrobikasvusto on mahdollista (RH 75-85%). Vihreällä alueella mikrobikasvusto on mahdotonta (RH 0-75%).

Kuten kuvasta näkyy, kuivatus on Killinkoskella onnistunut erinomaisesti. Jo 3 kuukaudessa päästiin kuivatuksessa vihreälle eli turvalliselle alueelle. Tämän jälkeen, noin 4 kuukauden aikana, syntyi rakenteille selkeä turvamarginaali, joka suojaa jatkossa rakenteita mahdollisilta kosteuspulsseilta ja lisää huomattavasti kosteusvikasietoisuutta. 

Kun riittävä turvamarginaali oli saavutettu, siirryttiin Killinkoskella normaalikuivatuksen säätö- ja etävalvontavaiheeseen, jolloin rakenteissa kierrätetään ilmaa joitakin tunteja vuorokaudessa ja kosteutta valvotaan etänä turvallisen kuivuuden ylläpitämiseksi.

Kuvaajasta nähdään myös, että ulkoilman ollessa loppukesästä kosteimmillaan rakenteiden RH nousee hieman, mutta lähtee talvea kohti taas laskemaan. Tämä on normaalia vuosivaihtelua. Rakenteiden RH on vakiintunut nyt noin 50 %:n tasolle. Etävalvontaa jatketaan vielä vuosia, jotta turvallinen kuivuus voidaan varmistaa myös jatkossa.

Järjestelmän edut

10 syytä valita SafeDrying-järjestelmä

1

Mahdollistaa tilojen käytön koko tehokuivatusjakson ajan

2

Voidaan toteuttaa pinta-asennuksena rakenteita purkamatta

3

Kivirakenteen pinnan kosteuspitoisuus ei pinnoituksen jälkeen nouse, kuten normaalirakenteella

4

Etävalvonta tarjoaa mielenrauhaa käyttäjille

5

Korjaa kapillaarisesta kosteudennoususta kärsivät rakenteet

6

Kun kosteus poistetaan rakenteista, homeiden ja mikrobien kasvu estyy

7

Moninkertainen kuivatusteho perinteiseen pinnan kautta tapahtuvaan kuivatukseen verrattuna

8

Kuivatuskanavisto voidaan alipaineistaa, jolloin epäpuhtaudet eivät pääse leviämään huonetilaan

9

Valittu mukaan Ympäristöministeriön kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakennusten korjaus -oppaaseen

10

Lukuisten taloyhtiöiden, kuntien, omakotiasukkaiden ja kiinteistösijoittajien suosittelema

Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

SafeDrying Oy

Yli-Heikkilänkatu 4
33560 Tampere

Y-tunnus 2366450-4

Tilaa uuutiskirjeemme

Luotettava kumppani logo

Copyright © 2024 SafeDrying
Tilaa uutiskirje