SafeDrying-järjestelmä mahdollistaa korjaukset kohteissa, joita ei muuten voi korjata!
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

Miksi SafeDrying?

Katso kaikki asiakaskokemukset Tutustu järjestelmän toimintaperiaatteeseen

Ainutlaatuinen SafeDrying-järjestelmä

Patentoidun SafeDrying-järjestelmän taustalla on yli kymmenen vuoden kehitystyö Tekesin kanssa. Taustalla on myös paljon korkeakoulujen kanssa tehtyä tutkimustyötä ja SafeDrying onkin ollut kahdesti (2015 & 2021) ehdolla Tampereen yliopiston rakennusfysiikan tutkimusryhmän järjestämissä Rakennusfysiikka-seminaareissa kosteusturvallisen rakentamisen palkinnon saajaksi.

Ensimmäinen suomalainen patentti menetelmälle myönnettiin 2015 ja eurooppalainen patentti 2020. Maailmaltakaan ei siis löydy vastaavaa ratkaisua. SafeDrying on myös valittu mukaan Ympäristöministeriön vuonna 2019 julkaisemaan Kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakennusten korjaus -oppaaseen.

Menetelmä tuo ylivoimaista varmuutta ja kustannustehokkuutta korjauskohteisiin. Kiinteästi asennettavalla kuivatus- ja kuivanapitojärjestelmällä saadaan kaikki kivirakenteet kuiviksi ja pidettyä kuivina, kunhan rakenteisiin ei toistuvasti pääse yläpuolelta vuotavaa painovoimaista vettä.

Esteenä ei ole sekään, vaikka kosteuden lähde olisi aiemmin käytetty perustamistapa, joka mahdollistaa kapillaarisen kosteuden siirtymisen maaperästä rakenteisiin. SafeDrying onkin paras tapa pitää myös kapillaarisesta kosteudennoususta kärsivät rakenteet kuivina.

SafeDrying on myös ensimmäinen varma tapa korjata jatkuvasta kosteusrasituksesta kärsiviä kantavia seinälinjoja kustannustehokkaasti, nopeasti ja ilman kuukausia kestäviä remontteja tai väistötiloja. Lyhyen asennusajan ja rakenteiden sisältä tapahtuvan kuivatuksen ansiosta vältytään nimittäin tyypillisesti kokonaan väistötiloilta ja muilta raskailta väliaikaiskustannuksilta. Lisäksi, SafeDrying-järjestelmään liittyvän rakenteiden kosteuden etävalvonnan avulla varmistetaan sekä uusien että korjattavien kiinteistöjen koko tulevan elinkaaren aikainen turvallinen kuivuus.

Koska materiaaleissa yleensä aina on mikrobeja, rakennuksen pitäminen kuivana on paras tapa estää rakennuksen homehtuminen.

Järjestelmän edut

10 syytä valita SafeDrying-järjestelmä

1

Mahdollistaa perustamistavasta johtuvien kosteusongelmien korjaamisen, joita on aiemmin pidetty jopa mahdottomina korjata

2

Nopeuttaa suurten ja pienten uudisrakennusten käyttöönottoa huomattavasti

3

Kuivatuskanaviston luoma kolmas kuivumissuunta mahdollistaa rakenteiden kuivumisen pinnoituksen jälkeenkin

4

Korjaa kapillaarisesta kosteudesta kärsivät rakenteet

5

Etävalvonta tarjoaa mielenrauhaa käyttäjille

6

Voidaan asentaa korjauskohteissa pinta-asennuksena rakenteita purkamatta

7

Tilojen käyttö on mahdollista koko tehokuivatuksen ajan

8

Moninkertainen kuivatusteho perinteiseen pinnan kautta tapahtuvaan kuivatukseen verrattuna

9

Valittu mukaan Ympäristöministeriön kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakennusten korjaus -oppaaseen

10

Erittäin kustannustehokas perinteisiin menetelmiin verrattuna

Järjestelmän varmuus saa kiitosta asiakkailtamme

Patentoitu SafeDrying-järjestelmä on saanut kiitosta asiakkailtamme laajalta rintamalta.

Taloyhtiö – Vaasa

Suunnitelmallinen kunnossapito säästää taloyhtiön rahoja ja auttaa ennakoimaan myös äkillisten korjauksien tarpeita. Näin myös toimitaan vaasalaisessa taloyhtiössä, jossa kosteusongelmien korjaamisen huolellinen suunnittelu säästi taloyhtiöltä tuhansia euroja.

Lue lisää

Koulu – Laukaa

Laukaan lukion uudisrakennuksen teko oli juuri alkamassa, kun rakentajille tuli tiukka paikka: väestönsuojan paksu betoniholvi ei ehtisi kuivua tavoiteajassa. Avuksi löytyi SafeDrying-kuivatusjärjestelmä, jota rakennuttaja kiittää nyt lukiotilojen terveydestä sekä hankkeen aikataulussa pysymisestä.

Lue lisää

Miten sinun kannattaa toimia, jos kiinteistössä on kosteusongelmia?

1

Yhteydenotto

Jos omassa kohteessasi on todettu kapillaarisen kosteuden aiheuttamia ongelmia, ota meihin yhteyttä ja kerro miten ja missä ongelma ilmenee. Lähetä samalla myös rakennuksen pohjakuva sekä mahdolliset tutkimusraportit, tämä helpottaa tilanteen hahmottamista.

2

Arviointi

Arvioimme toimittamasi materiaalin perusteella miten voisimme olla avuksi ja olemme sinuun yhteydessä.

3

Kohdekäynti

Lähetämme asiantuntijan käymään kohteessa ja teemme ehdotuksen korjauksesta.

Mihin kuivanapitojärjestelmää tarvitaan?

Pelkästään betonilattioiden kosteusvaurioita aiheuttaneita vuotovahinkoja vakuutusyhtiöt korvasivat vuonna 2012 yhteensä noin 36 000 kohteessa. Todellisuudessa vuotovahinkojen määrä lienee moninkertainen, koska vakuutusyhtiöt ovat tehokkaasti sopimuksissa pienentäneet omia vastuitaan.

Kosteusvahinkoja syntyy myös muista lähteistä kuin vuodoista. Asumisen ja kiinteistönpidon aikana tapahtuu usein myös paljon sellaisia asioita, jotka tuovat kosteutta rakenteisiin. Esimerkiksi runsas sademäärä saattaa aiheuttaa tavallista suuremman kosteusrasituksen rakenteille, salaojitus voi pettää tai läheinen joki tulvia perustuksiin asti.

Lisäksi rakennusvirheet ovat yksi merkittävä syy kosteusvahingoille. Valtion rahoittamassa Hometalkoot -tutkimuksessa todettiin muun muassa, että: ”Suomessa on noin 1,1 miljoonaa omakotitaloa, joissa asuu yhteensä lähes 2,7 miljoonaa ihmistä eli noin puolet suomalaisista. Lähes joka neljännessä omakotitalossa on kosteus- ja homevaurioita”.

Näiden lisäksi Suomessa on seinä- ja lattiarakenteiden kosteusongelmista johtuva korjaustarve lukuisissa kouluissa, päiväkodeissa, hoitorakennuksissa, taloyhtiöissä ja työpaikoilla. Merkittävä osa näistä voidaan korjata ja estää patentoidulla SafeDrying-kuivatusjärjestelmällä. SafeDrying soveltuu erityisen hyvin, taloyhtiöiden, koulujen, päiväkotien, uimahallien, terveyskeskusten, omakotitalojen ja kosteiden kellareiden kivirakenteiden kosteusongelmien korjaamiseen ja ehkäisemiseen.

Rakennusaikaiset kuivumishaasteet ovat toinen osakokonaisuus, joissa SafeDrying-kuivatusjärjestelmä on ylivertainen perinteisiin ratkaisuihin verrattuna.

Paikallavaletun betonilaatan kuivumisaika on usein myös uudisrakennuskohteissa työmaan etenemistä rytmittävä tekijä. Mitä nopeammin betonilaatan saa rakennusvaiheessa kuivatettua, sitä nopeammin rakennuskohde on mahdollista saada valmiiksi ja ottaa käyttöön. Valetun betonilaatan liian nopea pinnoittaminen voi johtaa käytönaikaisiin home- ja sisäilmaongelmiin. Pinnoitteessa tai kosteassa betonissa saattaa syntyä mikrobikasvustoa tai liian märän betonin päälle asennetusta pinnoitteesta vapautuu sisäilman laatuun vaikuttavia haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC).

Aikataulu- ja kustannussyyt saattavat kuitenkin johtaa hätiköintiin ja liian aikaiseen laatan pinnoittamiseen. Rakennusvirheiden korjaaminen jälkikäteen aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia ja aikataulujen venymistä eikä ole kenenkään etu. SafeDrying-järjestelmä mahdollistaa betonilaatan turvallisen pinnoittamisen hyvin varhaisessa vaiheessa, sillä se kuivattaa rakennetta sisältä ja estää terveydelle haitallisten kosteudesta johtuvien mikrobien ja haihtuvien orgaanisten yhdisteiden muodostumisen. Kuivatuskanavisto valetaan uudiskohteissa betonilaatan sisään. Näin vältytään takuuvarmasti alapohjan kosteudesta johtuvista ongelmista.

SafeDrying-kuivatusjärjestelmällä onkin mahdollista lyhentää rakennusaikaa merkittävästi. Patentoitu SafeDrying-kuivatusjärjestelmä nopeuttaa betonilaatan kuivumista turvallisesti ja jatkaa alapohjan kuivana pitämistä koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

SafeDrying Oy

Yli-Heikkilänkatu 4
33560 Tampere

Y-tunnus 2366450-4

Tilaa uuutiskirjeemme

Luotettava kumppani logo

Copyright © 2024 SafeDrying
Tilaa uutiskirje