SafeDrying-järjestelmä mahdollistaa korjaukset kohteissa, joita ei muuten voi korjata!
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

Myyntitilanteessa paljastunut kosteusongelma uhkasi kaataa asuntokaupat

Asunnon myynti oli ollut jo pitkään Hakalan perheen mielessä, ja viimein keväällä 2021 he päättivät toteuttaa suunnitelmansa. Aika oli otollinen ja talokauppa Pirkanmaalla kävi kuumana, mutta kun kodinhoitohuoneesta yllättäen löytyi kosteutta, kaikki tuntui menevän pieleen.

Anne-Maija ja Jukka Hakala
Anne-Maija ja Jukka Hakala uuden kotinsa ovella. Kosteusongelma uhkasi pilata vanhan asunnon myynnin, mutta korjausratkaisu löytyi SafeDrying-järjestelmästä.

Anne-Maija ja Jukka Hakalan asunto saatiin myyntiin Kiinteistömaailman sivuille lauantaina, ja näyttöjä oli heti sunnuntaina sekä maanantaina. Aika myynnille osoittautui todella hyväksi, koska perheen kodista oli useampia kiinnostuneita, joista nopeasti oikea ostaja löytyikin.

Kaikki näytti hyvältä, kunnes kuntotarkastuksessa paljastui kosteutta autotallin ja kodinhoitohuoneen seinistä. Pankki huolestui tästä eikä luvannut ostajille lainaa.

Hakalat olivat asuneet kodissaan 20 vuotta ja pitäneet siitä tarkkaa huolta, joten kosteusongelmat tulivat yllätyksenä. Alakerrassa autotallin ja kodinhoitohuoneen välissä sijaitsevat kylpyhuone ja sauna oli kunnostettu 2019, eikä silloin ollut mitään havaittavissa.

SafeDrying-järjestelmä pudotti taakan harteilta

Pihaan oli juuri laitettu uusi siirtonurmi myyntiä varten, joten Jukka Hakala halusi välttää kaivuut tontilla. Kaivuuta vaatinut salaojaremontti ei olisi edes korjannut ongelmaa, koska talo sijaitsee kallion päällä, ja se on rakennettu 1990-luvulla aikansa rakennustavan mukaisesti. Tämän vuoksi kosteus pääsee nousemaan kapillaarisesti perustuksia pitkin seinille, ja sadevedet valuvat kallion pinnalta taloa kohti rasittaen entisestään perustuksia.

Suurin osa remonttifirmoista oli kiireisiä, eikä heillä ollut järkevää vaihtoehtoa kosteusongelmien korjaamiseen. Anne-Maija Hakala alkoi etsiä netistä tietoa kosteusongelmista ja löysi pian SafeDrying-järjestelmän. Hän soitti ja lähetti viestejä kesälomalla olevalle SafeDryingin myyntijohtajalle Joni Kotipellolle, kunnes Kotipelto vihdoin vastasi pyörälenkiltä keskellä metsää.

Kaikki meni kuin elokuvissa. Asia saatiin nopeasti liikkeelle, kun SafeDrying-järjestelmän kehittäjä Esa Tommola muutti matkasuunnitelmiaan ja ajeli heti Hakaloiden luo katsomaan tilannetta. Tommola selitti korjausratkaisun rauhallisesti ja järkevästi, jolloin taakka tuntui putoavan pariskunnan hartioilta.

− Kaikki tapahtui ällistyttävän nopeasti. Yhteydenotto SafeDryingiin oli keskiviikkona, ja jo viikonloppuna järjestelmä saatiin asennettua, Anne-Maija Hakala kertoo.

Hakalat hoitivat seinien purun itse. Jukka työskentelee tarkastajana, joten hänelle oli tärkeää, että jokainen remontin vaihe dokumentoidaan. Itse tehdyt rakennustyöt auttoivat aikataulun kanssa. Seinä purettiin koko alueelta, josta kosteutta oli löytynyt.

Seinistä paljastui riskirakenne − maanpaineseinä, jossa on eristevillaa ja puukoolaukset. Kylpyhuoneremontin toteuttanut firma sai tästä palautetta, koska he eivät olleet kertoneet asiasta. Kylpyhuoneen seinä oli kuitenkin todettu kuivaksi remontin yhteydessä, ja Hakalat olivat omin silmin nähneet kuivat villat.

Kodinhoitohuoneen seinistä villat poistettiin. SafeDrying-järjestelmä asennettiin molemmille puolille kylpyhuonetta, autotalliin ja kodinhoitohuoneeseen. Näin varmistetaan, että seinä pysyy tulevaisuudessakin kuivana. Tarvittaessa kuivatuskanavia voidaan myös jatkaa kylpyhuoneen puolelle.

Tuoreimmat asiakaskokemukset

Taloyhtiö - Vaasa

Suunnitelmallinen kunnossapito säästää taloyhtiön rahoja ja auttaa ennakoimaan myös äkillisten korjauksien tarpeita. Näin myös toimitaan vaasalaisessa taloyhtiössä, jossa kosteusongelmien korjaamisen huolellinen suunnittelu säästi taloyhtiöltä tuhansia euroja.

Lue lisää

Koulu - Laukaa

Laukaan lukion uudisrakennuksen teko oli juuri alkamassa, kun rakentajille tuli tiukka paikka: väestönsuojan paksu betoniholvi ei ehtisi kuivua tavoiteajassa. Avuksi löytyi SafeDrying-kuivatusjärjestelmä, jota rakennuttaja kiittää nyt lukiotilojen terveydestä sekä hankkeen aikataulussa pysymisestä.

Lue lisää

Arvokiinteistö - Helsinki Kruununhaka

Helsingin Kruununhaassa arvokiinteistön pohjakerroksen asunto oli vaarassa muuttua toisarvoiseksi varastotilaksi kalliista korjauksista huolimatta. SafeDryingilla tämä vältettiin ja vuokralainen ei menettänyt kotiaan.

Lue lisää
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

SafeDrying Oy

Yli-Heikkilänkatu 4
33560 Tampere

Y-tunnus 2366450-4

Tilaa uuutiskirjeemme

Luotettava kumppani

Copyright © 2024 SafeDrying
Tilaa uutiskirje