SafeDrying-järjestelmä mahdollistaa korjaukset kohteissa, joita ei muuten voi korjata!
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

Omakotitalo Tuusula

Petri Turtiaisen vuonna 1960 valmistuneessa rintamiestalon kellarikerroksessa huomattiin vesivahinko. Vahinko korjattiin vakuutusyhtiön toimesta, mutta korjaus ei onnistunut kunnolla, vaan vuonna 2016 saunaremontin yhteydessä huomattiin kosteutta lattiassa.

Asiaa tutkittiin tarkemmin, jolloin löydettiin ongelman lähde: valetun pintalaatan ja pohjalaatan väliseen tilaan oli jäänyt kosteutta vesivahingosta, mikä oli syövyttänyt rautaisen viemäriputken rikki. Kolmasosa lattiasta oli jo purettu, kun todettiin, että lattiasta olisi pitänyt purkaa vielä puolet ongelman korjaamiseksi. Vakuutusyhtiö olisi halunnut korjata kosteusongelman samalla tavalla kuin aiemminkin, mutta Petri Turtiainen lähti tutkimaan asiaa, koska hän halusi saada korjattua kosteusongelman kerralla kuntoon lattiaa kokonaan purkamatta.

Turtiainen kertoo tutustuneensa asuntomessuilla SafeDrying-järjestelmään,ja keksineensä silloin, että järjestelmä voisi olla ratkaisu hänen talonsa kosteusongelmaan. SafeDrying-järjestelmä asennettiin kellarikerrokseen lattiarajaan väliseinien viereen.

Turtiaisen talon lattiasta tuli tietynlainen koekappale, koska vielä vuonna 2016 ei tiedetty, kuinka hyvin järjestelmä tulisi kuivaamaan vanhat rakenteet. Tiedettiin, että uusi lattia tulee kuivumaan hyvin, mutta vanhasta laatasta ei ollut takuita. Kuivatus onnistui yli odotusten, ja 4-5 kuukauden päästä kosteutta oli lähtötilanteesta jäljellä vain murto-osa.

Tavoitteenamme oli ja on edelleen poistaa jatkuvasti laatasta kosteutta sekä kuivattaa pitkän ajan kuluessa talon ulkoseinät, rakennuksen keskellä oleva kantava rakenne sekä myös laatan alle jäänyt hieman yli 10 neliömetrin alue.

Ja miten on onnistuttu?

Edelleenkin tuloksista hieman yllättynyt Turtiainen kertoo, että purkamatta jätetty aiemmin totaalisen kostea alue on nyt rutikuiva.

– Myös ulkoseinät ja kantava sisäseinä lähtivät kuivumaan vauhdilla huolimatta siitä, että ulkoinen vesirasitus oli kyseisenä syksynä merkittävästi keskimääräistä isompi.

Parhaillaan Turtiaisen rintamamiestalon kuivumista seurataan tiiviisti reaaliaikaisen digitaalisen näyttöjärjestelmän avulla. Tulokset ovat olleet ja ovat koko ajan pelkästään positiivisia.

– En todellakaan tiedä mitään muuta yhtä tehokasta ja edullista tapaa hoitaa vanhan rintamamiestalon kellarin kosteusvaurioita ja -rasitusta. Me säästimme tällä mallilla ainakin 15 000 euroa, kertoo tyytyväinen Petri Turtiainen.

Tuoreimmat asiakaskokemukset

Omakotitalo − Veikkola

Otto Koivunen rakensi 300 m2:n konseptitalon rinnetontille Veikkolaan Uudellemaalle. Rinnetontille rakennettaessa on aina haasteensa, koska rakenteiden tulee olla tehty oikein, jotta ne kestävät maanpaineen ja rakennusta päin valuvat sadevedet. Koivunen halusikin varmistua rakenteiden kestävyydestä ja päätti asentaa SafeDrying-järjestelmän kellariin.

Lue lisää

Taloyhtiö - Vaasa

Suunnitelmallinen kunnossapito säästää taloyhtiön rahoja ja auttaa ennakoimaan myös äkillisten korjauksien tarpeita. Näin myös toimitaan vaasalaisessa taloyhtiössä, jossa kosteusongelmien korjaamisen huolellinen suunnittelu säästi taloyhtiöltä tuhansia euroja.

Lue lisää

Koulu - Laukaa

Laukaan lukion uudisrakennuksen teko oli juuri alkamassa, kun rakentajille tuli tiukka paikka: väestönsuojan paksu betoniholvi ei ehtisi kuivua tavoiteajassa. Avuksi löytyi SafeDrying-kuivatusjärjestelmä, jota rakennuttaja kiittää nyt lukiotilojen terveydestä sekä hankkeen aikataulussa pysymisestä.

Lue lisää
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

SafeDrying Oy

Yli-Heikkilänkatu 4
33560 Tampere

Y-tunnus 2366450-4

Tilaa uuutiskirjeemme

Luotettava kumppani

Copyright © 2023 SafeDrying
Tilaa uutiskirje