Tiedote/SafeDrying 20.3.2018

Tiedote/SafeDrying 20.3.2018

SafeDrying -kuivatusjärjestelmä on… SafeDrying-kuivatusjärjestelmä on uusi suomalainen patentoitu innovaatio, jolla voidaan ehkäistä rakennusten kosteusvaurioita ja niistä aiheutuvia ongelmia erittäin tehokkaasti.

 

Järjestelmällä voidaan korjata jo kosteusvaurioituneita betoni- ja kivirakenteita erittäin kustannus- ja käyttäjäystävällisesti sekä taata rakennusten seinien ja lattioiden kosteusturva koko elinkaaren ajan. SafeDrying sopii käytettäväksi sekä uusissa että vanhoissa rakennuksissa.  SafeDrying-kuivatus mahdollistaa merkittävät kustannussäästöt, sillä järjestelmä voidaan asentaa nopeimmillaan pidennetyssä viikonlopussa ja kuivauksen kohteena olevia tiloja voidaan käyttää kuivatuksen ajan. Näin vältytään kalliilta väistötiloilta ja muilta raskailta väliaikaiskustannuksilta.

 

Järjestelmän kuivatusteho on moninkertainen pinnan kautta tapahtuvaan kuivatukseen verrattuna, tämä säästää aikaa ja rahaa. Lisäksi järjestelmään kuuluva kosteuden etäseurantamittaus varmistaa rakenteiden turvallisen kuivuuden ja välittää tiedon reaaliaikaisesti käyttäjille.  Nyt tämä vallankumouksellinen rakennusten home- ja kosteusongelmien ratkaisu esitellään ensimmäisen kerran aidossa korjauskohteessa medialle Virroilla 20.3 klo 10, Killinkosken koululla.

 

Killinkoskella kuivattiin koulun yhteydessä toimivan päiväkodin tiloissa maaperästä nousseen kosteuden kastelemat kantavat seinärakenteet muutamassa kuukaudessa ilman väistötiloja. Järjestelmän asennus toteutettiin loman aikana ja päiväkoti oli toiminnassa koko kuivatuksen ajan normaalisti. Perinteisesti kapillaarista kosteudennousua on pidetty erittäin vaikeana tai jopa mahdottomana korjata.

 

Tyypillisesti rakenteisiin päässyt kosteus estää rakennusten myymisen ja lukemattomia rakennuksia onkin purettu sen aiheuttamien ongelmien takia.

 

Patentoitu SafeDrying-kuivatusjärjestelmä mahdollistaa ensimmäistä kertaa tämän, sekä yleisen että vakavan ongelman korjauksen kustannustehokkaasti, varmasti ja nopeasti. Tämän vuoksi järjestelmän merkitys on jopa kansantaloudellisesti huomattava, kun merkittävä osa rakennusten kosteusongelmista voidaan ehkäistä ja korjata hyvin kustannustehokkaasti.  Tämän teksti ja oheiset liitteet ovat julkaisuvapaita 20.3.18 klo 12.