SafeDrying-järjestelmä mahdollistaa korjaukset kohteissa, joita ei muuten voi korjata!
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

Salaojitus kalliotontilla

SafeDrying-järjestelmällä rakenteet kuiviksi Katso kaikki asiakaskokemukset

SafeDrying on vaihtoehto salaojitukselle kalliotontilla

Mikäli sinulla on omassa kohteessasi tilanne, jossa salaojituksen kustannukset meinaavat kallion takia karata käsistä, salaojituksen toteutus on osoittautunut mahdottomaksi tai jo toteutettu salaojitus ei ole ratkaissut kosteushaastetta, kannattaa korjaustapana harkita patentoitua SafeDrying-järjestelmää.

Salaojat kalliotontilla aiheuttavat haasteita

Salaojien toteutus kallion päälle rakennetuissa taloissa on monesti hyvin haastavaa, hidasta, epävarmaa ja kallista. Jotta salaojista saataisiin toivottu vaikutus, pitäisi salaojat saada perustusten alapuolelle. Perustusten vierestä kalliota ei luonnollisesti voida lähteä räjäyttämään, joten helppoa, nopeaa ja halpaa keinoa toteuttaa salaojat kalliotontilla jälkikäteen ei käytännössä ole.

Kalliin hinnan ja epävarman lopputuloksen takia salaojien toteutusta ei kalliotontille monesti edes vanhemmissa kosteusongelmista kärsivissä kiinteistöissä lähdetä yrittämään. Jotain kuitenkin asian korjaamiseksi pitäisi tehdä, sillä käytännössä kaikki rakennusmateriaalit homehtuvat, jos ne altistuvat pitkäaikaiselle kosteusrasitukselle.

Salaojat eivät välttämättä toimi kalliotontilla

Mikäli ongelma ilmenee huonetiloissa, eikä kallion päällä sijaitsevan kiinteistön salaojittaminen ole mahdollista tai kustannustehokasta, nousevat tällöin monesti ikävinä vaihtoehtoina esiin tilojen käyttötarkoituksen muutos tai jopa rakennuksen purkaminen.

Monessa kallion päälle perustetussa rakennuksessa myöskään sisä- ja/ tai ulkopuolinen salaojaremontti ei ole poistanut perustamistavasta johtuvia kosteusongelmia. Perustukset on nimittäin monessa tapauksessa valettu suoraan kallion päälle ilman kapillaarikatkoja. Tämä mahdollistaa kapillaarisen kosteuden siirtymisen perustuksista yläpuolisiin rakenteisiin. Lisää kapillaarisesta kosteudesta voit lukea täältä.

Perustamistapa kosteuslähteenä kalliotontilla

Mikäli kosteuslähde on perustamistapa, jota ei voida muuttaa tai pelkällä salaojituksella korjata, nousevat tällöin tyypillisesti vaihtoehdoiksi laajamittainen rakenteiden avaus ja maa-ainesten vaihtaminen lattioiden alta kapillaarikatkosepeliksi. 

Kuitenkaan esimerkiksi maa-ainesta kantavien anturan päältä lähtevien seinien alle ei käytännössä voi vaihtaa, joten kapillaarisen kosteuden ongelma ei tyypillisesti kaikilta osin poistu, vaikka salaojituksen ulkopuolisen remontin laajuus olisikin suuri. Mikäli laajoihin rakenneavauksiin ryhdytään, uhkaavat myös kustannukset monessa tapauksessa karata käsistä. Tämä yhdistettynä epävarmaan lopputulokseen aiheuttaa harmaita hiuksia monelle kiinteistönomistajalle ja saa punnitsemaan tarkkaan eri vaihtoehtoja. 

Näin oli käynyt myös kalliotontille rakennetussa vaasalaisessa taloyhtiössä, jossa kallion läheisyys aiheutti haasteita, eikä tehty salaojaremontti ollut poistanut remontoitujen kellaritilojen kosteushaasteita.

Vesi voi liikkua kalliotontilla salaojista huolimatta

Perustusten vieressä kalliota työstettäessä on myös aina olemassa riski, että kallioon syntyy halkeama, jota pitkin vettä pääsee kulkeutumaan talon alle sellaiseen paikkaan, jossa sitä ei ennen ole ilmennyt. Lisäksi, mikäli kallioon on jo rakennusvaiheessa jäänyt painanne, johon vesi pääsee kertymään painovoiman vaikutuksesta, aiheuttaa tämä tyypillisesti riskejä kapillaarisesta kosteuden siirtymisestä, sillä vedellä on aina tapana löytää reittinsä ellei sitä hallitusti jotenkin poisteta. 

Kallion läpi vesi ei käytännössä pääse muuten kuin halkeamien kautta. Tällöin painanteet täyttyvät hiljalleen ja vasta niiden kapasiteetin täytyttyä vesi alkaa pyrkimään sinne minne se pääsee. Tästä syystä tällaiset “vesipesät” talojen alla ilmenevät tyypillisesti vasta vuosien tai vuosikymmenten päästä rakentamisesta. Tämän kallion päälle rakentamisen riskin realisoituminen tulee esiin yleisimmin, kun kosteutta alkaa ilmetä huonetilojen seinien alaosissa. Visuaalisesti tämä näkyy tyypillisesti maalien ja tasoitteiden kupruiluna jo ennen varsinaisten hajuhaittojen syntymistä.

Milloin salaojia ei tarvita? Ota yhteyttä safedrying.fiSafeDrying sopii kaikille kivirakenteille ja mahdollistaa kallion päälle tehdyissä taloissa aiemmin jopa mahdottomina pidettyjen kosteusongelmien kustannustehokkaan korjaamisen. Referenssikohteita löytyy niin omakoti-, pari-, rivi- ja kerrostaloista kuin kouluista ja päiväkodeista sekä haastavista erikoiskohteista kuten suojelluista arvokiinteistöistä.

Esimerkiksi tässä omataloyhtio.fi:n artikkelissa SafeDrying-järjestelmää käsiteltiin vaihtoehtona salaojitukselle sekä listattiin tyypillisiä esimerkkitapauksia ja referenssikohteita

SafeDrying on kustannustehokas, nopea ja varma ratkaisu

Tyypillisesti SafeDrying-asennus voidaan toteuttaa nopeallakin aikataululla ja tilat pitää käytössä koko prosessin ajan tai vähintäänkin minimoida raskaiden remonttien ja kalliiden väistötilojen tarve.

SafeDrying-järjestelmä voidaan asentaa ongelmakohtaan pinnassa tai upottaa rakenteisiin. Erityisesti pinta-asennus säästää kustannuksia ja minimoi väistötilojen tarpeen. 

Salaojitus kalliotontilla - tta yhteyttä safedrying.fi

Esimerkiksi kallion päälle rinteeseen perustetussa pirkanmaalaisessa 90-luvun omakotitalossa maanpaineseinällä ilmennyt kapillaarinen kosteus oli perunut asuntokaupan, kun pankki ei paljastuneen ongelman takia lainoittanutkaan ostajia. Salaojat kalliotontilla oli myös todettu hyvin haastavaksi toteuttaa. Epätoivoiselta näyttänyt tilanne saatiin kuitenkin onneksi ratkaistua nopeasti. Lue asiakastarinasta miten asuntokauppa mahdollistettiin SafeDrying-järjestelmällä jo kerran vetäytyneiden ostajien kanssa

SafeDrying on ollut monen kiinteistön pelastus

Esimerkiksi kallion päälle tehdyssä espoolaisessa rivitaloyhtiössä kosteusongelmista kärsineitä seinälinjoja oli yritetty injektoida tuloksetta. Salaojitus oli myös todettu toimivaksi. Lue artikkelista taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan haastattelu

SafeDryingilla vältettiin asunnon muuttaminen varastoksi

Kallion päälle perustetussa Liisankadun arvokiinteistössä salaojitus oli todettu mahdottomaksi, koska toinen taloyhtiö oli ylempänä kalliorinteessä tiellä siinä kohtaa, johon salaojia olisi pitänyt lähteä toteuttamaan. Taloyhtiö oli jo muuttamassa lunastamaansa asuntoa varastoksi kalliista korjauksista huolimatta, joiden yhteydessä oli tehty mm. sisäpuoliset salaojat. Asunto saatiin onneksi korjattua ja pidettyä asuinkäytössä SafeDrying-järjestelmällä. Lue taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan haastattelu

SafeDrying-toteutuksen hintaluokka

Tyypillisesti SafeDrying-järjestelmäsennuksen hintaluokka omakotitaloissa on noin 12 000 – 25 000 euroa, josta karkeasti noin puolet on kotitalousvähennyskelpoista työtä. Taloyhtiöissä remonttien hinnat ovat tyypillisesti noin 20 000 – 50 000 euroa. Aivan ilmaiseksi järjestelmää ei siis saa, mutta jos toinen vaihtoehto on vähintäänkin kuusinumeroinen ja lopputuloksiltaan epävarma, peruuntunut talokauppa tai esimerkiksi asunnon muuttaminen varastoksi, on hintaluokka tyypillisesti hyvinkin siedettävä.

Miten sinun kannattaa toimia, jos salaojitus ei ole vaihtoehto kohteessasi?

1

Yhteydenotto

Jos omassa kallion päälle tehdyssä kohteessasi on todettu kapillaarisen kosteuden aiheuttamia ongelmia, ota meihin yhteyttä ja kerro miten ja missä ongelma ilmenee. Lähetä samalla myös rakennuksen pohjakuva sekä mahdolliset tutkimusraportit, tämä helpottaa tilanteen hahmottamista. Lisäksi olisi erittäin hienoa, jos voisit toimittaa meille kuvan talon julkisivusta ongelmakohdasta.

2

Arviointi

Arvioimme toimittamasi materiaalin perusteella miten voisimme olla avuksi ja olemme sinuun yhteydessä.

3

Kohdekäynti

Lähetämme asiantuntijan käymään kohteessa ja teemme ehdotuksen korjauksesta.

Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

SafeDrying Oy

Yli-Heikkilänkatu 4
33560 Tampere

Y-tunnus 2366450-4

Seuraa meitä somessa

Tilaa uuutiskirjeemme

Luotettava kumppani logo

Copyright © 2024 SafeDrying
Tilaa uutiskirje