SafeDrying-järjestelmä mahdollistaa korjaukset kohteissa, joita ei muuten voi korjata!
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

Ilmastonmuutoksen haasteet pitää huomioida tulevaisuuden rakentamisessa

Otto Koivunen rakensi 300 m2:n konseptitalon rinnetontille Veikkolaan Uudellemaalle. Rinnetontille rakennettaessa on aina haasteensa, koska rakenteiden tulee olla tehty oikein, jotta ne kestävät maanpaineen ja rakennusta päin valuvat sadevedet. Koivunen halusikin varmistua rakenteiden kestävyydestä ja päätti asentaa SafeDrying-järjestelmän kellariin. Koivunen kertoo, miten hän päätyi tähän ratkaisuun.

Tulevaisuuden talo, joka kestää muuttuvat sääolosuhteet

Otto Koivunen omistaa korjausrakentamiseen erikoistuneen yrityksen Remontia Oy:n ja on nähnyt paljon erilaisia kosteusongelmista kärsineitä kohteita.

– Yritykseni kautta on tullut vastaan paljon tilanteita, joissa kosteus on noussut kapillaarisesti asuintiloihin. Ongelmat ovat yleensä johtuneet puutteellisista salaojista tai aikansa perustustavoista, kertoo Koivunen.

Koivusen mukaan alapohjaongelmat ovat nykyään melko yleisiä ja tulevat tulevaisuudessa lisääntymään. Yksi syy tähän on ilmastonmuutoksen myötä lisääntyneet sademäärät, leudot talvet sekä vanhat rakennustavat, jolloin esimerkiksi perustukset on rakennettu ilman kapillaarikatkoja.

Ensimmäisen kerran Koivunen tutustui SafeDrying-järjestelmään vuonna 2018 Omakotimessuilla. Sen jälkeen hän on nähnyt paljon rakennuksia, jotka olisi voitu korjata kustannustehokkaasti järjestelmän avulla.

– Olen nähnyt monia kosteusongelmista kärsineitä taloja, jotka eivät kestä nykyisiä sademääriä ja kosteus vaurioittaa asuintiloja. Tällaisia kohteita yritetään usein korjata perinteisin menetelmin, esimerkiksi injektoimalla, mutta kosteusongelmat kuitenkin palaavat.

Eräässä rivitaloyhtiössä oli puutteelliset salaojat ja perustuksista puuttui kapillaarikatko. Salaojaremontin jälkeen kosteusongelmat eivät poistuneet. Kohde olisi saatu korjattua SafeDryingin avulla järkevällä hinnalla ja tavalla, mutta taloyhtiö päätyi perinteisiin menetelmiin ja korjaukset tulivat maksamaan toistasataatuhatta euroa.

– Välillä nämä ovat kiusallisia tilanteita, mutta tilaaja on se joka viime kädessä päättää mitkä korjaukset tehdään.

Tämän vuoksi Koivunen halusi varmistua oman talonsa rakenteiden toimivuudesta ja rakentaa talon, jonka rakenteet ovat kestäviä ja pitkälle suunniteltuja. Uutta taloa voisikin verrata perinteiseen rintamiestaloon. Talo on rakennettu Veikkolaan Koivusen yrityksen käyttöön.

– Halusin varmistaa, että talo kestää muuttuvat olosuhteet, varsinkin ilmastonmuutoksesta lisääntyneet sademäärät. SafeDrying-järjestelmän avulla betonilaatta saatiin myös kuivattua nopeammin pinnoitusvalmiiksi. Järjestelmä on myös eräänlainen vakuutus. Jos kosteutta jostain syystä havaittaisiin rakenteissa, voitaisiin järjestelmä kytkeä päälle kuivattamaan rakenne.

Koivusen mielestä haastaville paikoille rakennettaessa, kuten esimerkiksi rinnetonteille, SafeDrying-järjestelmä voisi olla vakiovaruste uusiin rakennuksiin. Järjestelmä olisi kuin radonputket.

– Olisi halvempaa tehdä asiat kerralla kunnolla. Rakennusaikana tulisi kiinnittää huomiota myös riittäviin sadesuojiin. Pitäisi muistaa suojata myös ne pihalla lojuvat rakennusmateriaalit.

Tuoreimmat asiakaskokemukset

Taloyhtiö - Vaasa

Suunnitelmallinen kunnossapito säästää taloyhtiön rahoja ja auttaa ennakoimaan myös äkillisten korjauksien tarpeita. Näin myös toimitaan vaasalaisessa taloyhtiössä, jossa kosteusongelmien korjaamisen huolellinen suunnittelu säästi taloyhtiöltä tuhansia euroja.

Lue lisää

Koulu - Laukaa

Laukaan lukion uudisrakennuksen teko oli juuri alkamassa, kun rakentajille tuli tiukka paikka: väestönsuojan paksu betoniholvi ei ehtisi kuivua tavoiteajassa. Avuksi löytyi SafeDrying-kuivatusjärjestelmä, jota rakennuttaja kiittää nyt lukiotilojen terveydestä sekä hankkeen aikataulussa pysymisestä.

Lue lisää

Arvokiinteistö - Helsinki Kruununhaka

Helsingin Kruununhaassa arvokiinteistön pohjakerroksen asunto oli vaarassa muuttua toisarvoiseksi varastotilaksi kalliista korjauksista huolimatta. SafeDryingilla tämä vältettiin ja vuokralainen ei menettänyt kotiaan.

Lue lisää
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

SafeDrying Oy

Yli-Heikkilänkatu 4
33560 Tampere

Y-tunnus 2366450-4

Seuraa meitä somessa

Tilaa uuutiskirjeemme

Luotettava kumppani logo

Copyright © 2024 SafeDrying
Tilaa uutiskirje