SafeDrying-järjestelmä mahdollistaa korjaukset kohteissa, joita ei muuten voi korjata!
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

Kapillaarikatko injektoimalla

SafeDrying-järjestelmällä rakenteet kuiviksi Katso kaikki asiakaskokemukset

Haluatko varmasti kuivat rakenteet? Unohda kapillaarikatko injektoimalla

Kapillaarikatkon toteuttaminen injektoimalla voi kuulostaa yksinkertaiselta toimenpiteeltä tai tai sitten täysi vieraalta, jos aiheeseen ei ole aiemmin törmännyt. Tyypillisesti kapillaarikatkon toteutusta harkitaan toteutettavaksi injektoimalla, kun maaperästä perustusten kautta rakenteisiin nouseva kapillaarinen kosteus pitäisi saada pysäytettyä.

Käytännössä kapillaarikatko injektoimalla tarkoittaa sitä, että injektoitavaan rakenteeseen porataan reikiä, jotka täytetään injektointiaineella. Injektoimalla toteutetun kapillaarikatkon pitäisi sitten ainakin teoriassa pysäyttää kapillaarisesti rakenteessa siirtyvän kosteuden eteneminen. Tehty injektointi ei kuitenkaan varmista rakenteiden vikasietoisuutta tai kosteudenhallintaa eli pysymistä kuivina.

Mikäli rakenteiden kuivuus ja vikasietoisuus halutaan varmistaa, tulee kohteeseen asentaa patentoitu SafeDrying-järjestelmä, joka poistaa kosteuden rakenteista.

Injektoimalla toteutettu kapillaarikatko ei aina toimi

Jotta saataisiin toteutettua kapillaarikatko injektoimalla, pitää injektointiaineen täyttää injektoitava alue täydellisesti. Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, varsinkin huokoisissa materiaaleissa kuten tiilessä.

Tämän takia useampikaan injektointikerta ei välttämättä katkaise kapillaarisen kosteuden siirtymistä rakenteessa. Vedellä kun on kaikissa muodoissaan tapana löytää reittinsä, jos yksi sen kulkureiteistä tukitaan. Tällöin käy monesti niin, että kosteus hakee reittinsä injektoidun kapillaarikatkon vierestä tai paikoista, joissa injektointiaine ei ole täyttänyt injektoitua aluetta täydellisesti.

Esimerkiksi Liisankadun arvokiinteistössä kaksi kapillaarikatkon injektointikierrosta ei ollut johtanut toivottuihin lopputuloksiin ja taloyhtiön lunastamaa asuntoa oltiin muuttamassa kosteusongelmien takia varastoksi. Onneksi asunto saatiin kuitenkin pelastettua patentoidulla SafeDrying-järjestelmällä. Lue Liisankadun taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan haastattelu

Injektointiremontti vaatii aina aikaa

Jotta voidaan tehdä kapillaarikatko injektoimalla, pitää rakenteeseen ensin porata reikiä. Esimerkiksi massiivirakenteessa reiät pitäisi käytännössä saada porattua limittäin molemmilta puolilta, jotta kapillaarikatko voisi toimia. Tämän jälkeen reikiin lisätään injektointiainetta riittävän monta kertaa, jotta injektointiaine kattaa koko injektoitavan alan täydellisesti. Jos injektointiainetta ei ole saatu kattamaan koko aluetta täydellisesti, pitää tämä prosessi toistaa ja jo aiemmin remontoidut pinnat avata uudestaan. Tästä aiheutuu luonnollisesti merkittävää haittaa tilojen käytölle, joka voi johtaa kuukausien tai jopa vuosien väistötilantarpeisiin.

Injektoimalla toteutetun kapillaarikatkon toimivuus nähdään usein vasta vuosien päästä toteutuksesta. Mikäli rakenne ei olekaan kuivunut injektoidulta alueelta, on uusi remonttikierros tai tilojen käyttötarkoituksen muutos väistämättä edessä. Oliko kapillaarikatko injektointi hinta korkea? Pyydä meiltä tarjous!

SafeDrying on varma vaihtoehto kapillaarikatkon injektoinnille

SafeDrying-järjestelmällä korjataan jatkuvasti rakenteita, joissa kapillaarikatkoa on yritetty tehdä injektoimalla kerran tai useammin tuloksetta. SafeDrying poistaa kosteuden rakenteista ja pitää rakenteet kuivina, jolloin ei synny vaaraa siitä, että kosteushaaste vain siirtyisi viereisiin tiloihin tai rakenteisiin. SafeDrying huolehtii kosteudenhallinnasta kuivattaen myös rakenteen kapillaaritiehyet, jolloin kosteuden siirtyminen kapillaarisesti ei ole enää mahdollista.

SafeDrying-kuivatuskanavat voidaan myös asentaa täysin märän rakenteen pintaan tai sisään ja tilat ottaa käyttöön heti asennuksen jälkeen. Tällä on luonnollisesti merkittävä vaikutus kokonaiskustannuksiin, kun rakenneavaukset ja väistötilantarpeet saadaan minimoitua. Lisäksi, järjestelmään kuuluvalla etävalvonnalla varmistetaan, että korjaukset myös toimivat ja rakenteet kuivuvat sekä pysyvät kuivina. Näin ikäviä yllätyksiä ei pääse syntymään.

Kapillaarikatko injektoimalla ei toimi rinneratkaisuissa

Koska injektoimalla tehty kapillaarikatko ei itsessään poista kosteutta, toimii se varsin heikosti esimerkiksi kallion päälle rinteeseen tehdyissä kohteissa. Niissä vesi pääsee liikkumaan kallion pintaa pitkin painovoiman vaikutuksesta talon alle, josta se sitten nousee kapillaarisesti perustusten ja seinien kautta huonetiloihin.

Kun rakenteisiin kohdistuu viettävän kallion ja viime vuosituhannella käytetyn perustamistavan takia jatkuvaa kosteusrasitusta, pitäisi kosteus myös poistaa rakenteista hallitusti, ettei se pääse aiheuttamaan ongelmia. Mikäli tällaisen kosteuden siirtymistä vain yritetään estää tukkimalla sen kulkureittejä injektoimalla kapillaarikatko rakenteeseen, hakee kosteus tyypillisesti vain uuden kulkureitin. Tästä aiheutuu monesti ikäviä ja kalliita yllätyksiä kiinteistön omistajalle, koska käytännössä kaikki materiaalit homehtuvat, kun ne altistuvat jatkuvalle kosteusrasitukselle.  

Näin oli käynyt esimerkiksi espoolaisessa kallion varaan perustetussa rivitaloyhtiössä, jossa asuintilojen seinien kaksi erillistä injektointikertaa ei ollut poistanut kosteusongelmaa. Rakenteiden pitäminen kuivina eli kosteudenhallinta on paras tapa estää niiden homehtuminen. Siksi SafeDryingilla tämänkin taloyhtiön kosteushaasteet saatiin ratkaistua kustannustehokkaasti ja varmasti. Lue taloyhtiön puheenjohtajan haastattelu.

Tarvitsetko apua oman kohteesi kanssa? Toimi näin:

1

Yhteydenotto

Jos omassa kohteessasi on todettu kapillaarisen kosteuden aiheuttamia ongelmia, ota meihin yhteyttä ja kerro miten ja missä ongelma ilmenee. Lähetä samalla myös rakennuksen pohjakuva sekä mahdolliset tutkimusraportit, Tämä helpottaa tilanteen hahmottamista. Lisäksi olisi erittäin hienoa, jos voisit toimittaa meille valokuvia ongelmakohdasta.

2

Arviointi

Arvioimme toimittamasi materiaalin perusteella miten voisimme olla avuksi ja olemme sinuun yhteydessä.

3

Kohdekäynti

Lähetämme asiantuntijan käymään kohteessa ja teemme ehdotuksen korjauksesta.

Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

SafeDrying Oy

Yli-Heikkilänkatu 4
33560 Tampere

Y-tunnus 2366450-4

Tilaa uuutiskirjeemme

Luotettava kumppani

Copyright © 2024 SafeDrying
Tilaa uutiskirje