SafeDrying-järjestelmä mahdollistaa korjaukset kohteissa, joita ei muuten voi korjata!
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

Kosteusongelmien pysyvä ratkaisu toi mielenrauhan asukkaille

Kosteusongelmien korjaaminen voi olla haastavaa varsinkin, jos huomataan, että yleisesti käytetty korjaustapa ei toimikaan omassa kohteessa. Näin kävi vuonna 1988 rakennetussa rivitaloyhtiössä, jossa kosteusongelmia oli yritetty korjata injektoimalla.

Ongelmat kuitenkin jatkuivat ja oli pakko löytää kestävämpi korjausvaihtoehto. Toimivan korjaustavan löytäminen jäi taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle, kun ehdotetut vaihtoehdot vaikuttivat mahdottomilta.

Vanhempien rakennuksien kosteusongelmat johtuvat yleensä aikansa perustustavoista ja kapillaarikatkojen puuttumisesta.

Espoon Puosunrinteessä sijaitseva rivitaloyhtiö koostuu kolmesta rakennuksesta A, B ja C. Vuonna 2018 oli taloyhtiön A-talon kahdessa asunnossa jo kokeiltu injektointikorjausta. Kuitenkin keväällä 2020 ongelmat vaan jatkuivat, jolloin kosteusongelmia löydettiin myös kolmannesta asunnosta. Näistä A-talon asunnoista oli tullut valitusta seinän kupruilusta ja jonkinasteisista sisäilmaongelmista. Asunnoissa tehtiin pintakosteusmittaukset, mikä varmisti epäilyt. Kosteutta löytyi seinästä ja jalkalistojen alla tilanne oli vielä pahempi.

Rakennuksien perustusten alla on käytetty hiekkaa eikä perustuksissa ole kapillaarikatkoja. Näin kosteus pääsee nousemaan kapillaarisesti perustuksia pitkin ylöspäin asuntoihin. Taloyhtiön A-rakennus on perustettu puoli metriä alemmalle tasolle kuin vieressä oleva B-rakennus. Talon pihapiirissä on myös kallio, jota pitkin sadevedet pääsevät valumaan talon alle.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan suuri vastuu

Jan Pesonen aloitti taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana vuonna 2018. Pestin aloitusajankohta ei ollut paras mahdollinen, koska taloyhtiössä oli meneillään kosteusongelmien selvittämisen lisäksi kattoremontin valmistelut sekä muita pienempiä remontteja.

Kun kosteusongelmat uusiutuivat vuonna 2020, korjaamiseen ehdotetut vaihtoehdot olivat kalliita ja massiivisia toteuttaa. Asuntoihin ehdotettiin seinien tasoitteiden vaihtoa, jotta tasoitteen taakse kertynyt kosteus pääsee siirtymään sieltä pois. Toinen vaihtoehto oli uusia salaojat rakennuksen molemmille puolille, mikä olisi tarkoittanut pihojen ja kulkuteiden kaivamista auki.

Tuoreimmat asiakaskokemukset

Taloyhtiö - Vaasa

Suunnitelmallinen kunnossapito säästää taloyhtiön rahoja ja auttaa ennakoimaan myös äkillisten korjauksien tarpeita. Näin myös toimitaan vaasalaisessa taloyhtiössä, jossa kosteusongelmien korjaamisen huolellinen suunnittelu säästi taloyhtiöltä tuhansia euroja.

Lue lisää

Koulu - Laukaa

Laukaan lukion uudisrakennuksen teko oli juuri alkamassa, kun rakentajille tuli tiukka paikka: väestönsuojan paksu betoniholvi ei ehtisi kuivua tavoiteajassa. Avuksi löytyi SafeDrying-kuivatusjärjestelmä, jota rakennuttaja kiittää nyt lukiotilojen terveydestä sekä hankkeen aikataulussa pysymisestä.

Lue lisää

Arvokiinteistö - Helsinki Kruununhaka

Helsingin Kruununhaassa arvokiinteistön pohjakerroksen asunto oli vaarassa muuttua toisarvoiseksi varastotilaksi kalliista korjauksista huolimatta. SafeDryingilla tämä vältettiin ja vuokralainen ei menettänyt kotiaan.

Lue lisää
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

SafeDrying Oy

Yli-Heikkilänkatu 4
33560 Tampere

Y-tunnus 2366450-4

Tilaa uuutiskirjeemme

Luotettava kumppani

Copyright © 2024 SafeDrying
Tilaa uutiskirje