Välillä hallituksen puheenjohtajalle tulee isoja tehtäviä eteen. Näin kävi myös Helsingin Eirassa sijaitsevassa taloyhtiössä, kun vuonna 1911 rakennetun arvokiinteistön koko ulkovaippa päätettiin remontoida perusteellisesti. Kiinteistö on rakennettu rinteeseen kallion päälle lähelle merenrantaa, jossa mereltä puhaltava tuuli ja sade asettavat julkisivut suuren säärasituksen alle.
Hallituksen puheenjohtaja Anna-Stiina Henttinen on asunut talossa 10 vuotta ja nähnyt sinä aikana vanhan talon monenlaisia asioita. Talo on mielenkiintoinen kokonaisuus ja hieno pala historiaa ja hän toivookin, että talo jäisi arvokkaana ja kestävänä tulevien sukupolvien ihailtavaksi.
Nelikerroksisen talon ulkoseinät ovat poltetusta tiilestä muurattuja massiivitiiliseiniä. Rakennuksen julkisivu on perinteinen kalkkisementtilaastilla tehty monikerrosrappaus. Rakennuksen sokkelit ovat graniittikivipintaisia, jotka on saumattu sementtilaastilla.
Ylläpitokorjauksia on pyritty tekemään talon elinkaaren aikana jatkuvan huollon periaatteella sekä talon täydellinen peruskorjaus tehtiin 1990-luvulla. Talon julkisivuun on kohdistunut valtava säärasite viimeisten vuosien aikana. Ilmastonmuutos on tuonut omat haasteensa, koska sää on muuttunut lauhaksi, sateiseksi ja myrskyisäksi. Kunnon pakkasia, jotka kuivattaisivat rakenteita, ei enää aina ole ollut.
Ulkovaipan saneerauksen suunnitteluun käytettiin paljon aikaa, koska oli alusta asti selvää, että projekti tulee olemaan laaja ja vaativa. Talon osakkaat päätyivät siihen, että koko rakennuksen ulkovaippa kunnostetaan kerralla, jolloin rankka ja merkittävästi asumisviihtyvyyttä häiritsevä saneeraus saadaan tehtyä yhdellä kertaa ja lopputulos on varmasti hyvä. Projektiin haluttiin valita ammattitaitoiset tekijät, jotka pystyvät työskentelemään erityistä osaamista vaativissa kohteissa. Lopputuloksen tuli olla parempi kuin hyvä ja valintojen pitkäkestoisia.
Taloyhtiön hallitus käytti paljon aikaa ja energiaa oikeiden tekijöiden etsimiseen, koska koko työn onnistumisen kannalta on ratkaisevaa ja merkityksellistä ketkä itse rakennuksen “seinällä” työskentelevät ja kuinka heitä ja kokonaisuutta johdetaan. Kulttuurihistorialliset arvot oli otettava huomioon ja säilytettävä. Lopulta löydettiin urakoitsijaksi Etelä Suomen Julkisivupalvelu ja sen kokeneet artesaanit ja laadukkaat ja pitkäaikaiset aliurakoitsijat, jotka osasivat asiansa.