SafeDrying-järjestelmä mahdollistaa korjaukset kohteissa, joita ei muuten voi korjata!
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

Lempäälä tarttui uuteen kuivatusinnovaatioon

SafeDrying puhalsi kolme kunnan kohdetta kuivaksi

”Me saatamme olla täällä Lempäälässä monia muita rohkeampia, ehkä enemmän kokeellisiakin. Jos perustelut ovat hyvät ja pitävät, me lähdemme mielellämme mukaan uusiin teknisiin innovaatioihin”.

Näin toteaa Lempäälän kunnan tilapalvelupäällikkö Timo Kujanpää katsellessaan tyytyväisenä uudella SafeDrying-menetelmällä onnistuneesti kuivatettuja kunnan tärkeitä palvelukohteita; terveyskeskusta, Moision koulua ja Saturannan päiväkotia. Yhdessäkään kohteessa ei tarvittu väistötiloja.

Timo Kujanpää
Lempäälässä kuivatettiin kolme kunnan kohdetta SafeDrying-menetelmällä. Tilapalvelupäällikkö Timo Kujanpää on tyytyväinen tuloksiin.

KOULU KUNTOON ILMAN VÄISTÖTILOJA

”Ensimmäinen SafeDrying-kuivatettu kohteemme oli Moision alakoulu, jossa vanha ulkoseinä jäi aikanaan laajennuksen yhteydessä sisäseinäksi. Seurauksena oli myöhemmin havaittu kosteusongelma. Tällä uudella menetelmällä onnistuimme sen selättämään”, kertoo Kujanpää.

Koulukohteen varsinaiset korjaustyöt tehtiin pääsiäisen aikana, eikä näin ollen väistötiloja tarvittu. Turvallista kuivatusta pystyttiin jatkamaan opiskelukauden taas käynnistyttyä. Jatkuvan seurannan avulla Moision koulun vauriokohta pysyy jatkossakin kuivana.

”Säästimme tällä toimenpiteellä merkittävästi, sillä kaikki muut kuivatusmallit olisivat olleet huomattavasti kalliimpia”, tilapalvelupäällikkö toteaa.

TERVEYSKESKUS KUIVAKSI ILMAN TOIMINNANKESKEYTYSTÄ

Lempäälän terveyskeskuksessa oli puolestaan havaittu kosteusvaurio yhdessä rakennuksen maanvastaisessa seinässä.

”Näytti siltä, että edessämme ovat todella järeät, kymmenien tuhansien eurojen hintaiset korjaustyöt ja niihin liittyvänä ainakin terveyskeskuksen välinehuollon puhdastilojen väliaikainen siirtäminen toisaalle”.

”Ongelman korjaaminen olisi ollut kaikkiaankin iso, joitakin toimintoja jopa halvaannuttava toimenpide. On mahdollista, että olisimme joutuneet sulkemaan tietyn osan terveyskeskuksesta jopa useiden viikkojen ajaksi”, kertoo Timo Kujanpää.

Mutta… SafeDrying -menetelmällä kosteusvaurion eliminoiminen hoidettiin niin, että terveyskeskus pystyi toimimaan keskeytyksettä. Puhalluskuivatuksen vaatimat tekniset työt tehtiin yhden viikonlopun aikana.

SE TOIMII!

Uuden mallin kuivausjärjestelmän toimivuus on käytännössä testattu Lempäälän kunnassa tähän mennessä jo kolmessa eri kohteessa. Se toimii. Näin vakuuttaa kunnan tilapalvelupäällikkö. ”Uskon, että jokainen ammattilainen ymmärtää tähän menetelmään tutustuttuaan, että se perustuu puhtaasti fysiikan lainalaisuuksiin”, sanoo Kujanpää.

PÄIVÄKODISSA ARJEN TOIMINTAA EI HÄIRITTY OLLENKAAN

Koulun ja terveyskeskuksen kuivatusten jälkeen SafeDryingin patentoidun menetelmän keksijä Esa Tommola kutsuttiin tutustumaan Lempäälän Saturannan päiväkodin kosteusongelmiin. Sielläkin kapilaarinen kosteus nousi perustuksista kohti seinälinjoja.

”Yhtenä korjausvaihtoehtona Saturannassa oli injektointi, mutta pidin, ja pidän edelleenkin tätä SafeDrying-kuivatusmenetelmää kokemuksieni perusteella luotettavampana vaihtoehtona”.

”Saturannassa uudella mallilla tehtiin töitä kolmena peräkkäisenä viikonloppuna eikä päiväkodin arjen toimintaa näin ollen häiritty ollenkaan”, kertoo Lempäälän kunnan tilapalvelupäällikkö.

RATKAISU ON LÖYTYNYT

Timo Kujanpää sanoo olevansa täysin tietoinen siitä, että kosteusongelmat ovat vakavia huolen aiheita lähes kaikissa suomalaisissa kunnissa. ”Ongelma on yleinen, mutta nythän siihen on löytynyt ratkaisu”, sanoo Kujanpää.

Lempäälän tilapalvelupäällikön mukaan SafeDrying on tällä hetkellä ainoa menetelmä, jolla saadaan rakenteet todennetusti kuiviksi. ”Ennen tällaista ei ole ollut, mutta nyt on. Ja mikä tärkeintä, jälkiseuranta kertoo ja näyttää tilaajalle kaiken aikaa, miten ja millä tahdilla kosteus kohteesta poistuu”, toteaa Kujanpää.

Kuva ja teksti: Ulla Aurio


Lue lisää:

JO NELJÄS SAFEDRYING-KUIVATTU KOHDE LEMPÄÄLÄÄN!

Kuusimäen päiväkoti saatiin käyttöön normaalisti alapohjan vuotovahingosta huolimatta.

Lue miten Kuusimäki saatiin avattua elokuun alussa ilman väistötiloja.

Tuoreimmat asiakaskokemukset

Taloyhtiö - Vaasa

Suunnitelmallinen kunnossapito säästää taloyhtiön rahoja ja auttaa ennakoimaan myös äkillisten korjauksien tarpeita. Näin myös toimitaan vaasalaisessa taloyhtiössä, jossa kosteusongelmien korjaamisen huolellinen suunnittelu säästi taloyhtiöltä tuhansia euroja.

Lue lisää

Koulu - Laukaa

Laukaan lukion uudisrakennuksen teko oli juuri alkamassa, kun rakentajille tuli tiukka paikka: väestönsuojan paksu betoniholvi ei ehtisi kuivua tavoiteajassa. Avuksi löytyi SafeDrying-kuivatusjärjestelmä, jota rakennuttaja kiittää nyt lukiotilojen terveydestä sekä hankkeen aikataulussa pysymisestä.

Lue lisää

Arvokiinteistö - Helsinki Kruununhaka

Helsingin Kruununhaassa arvokiinteistön pohjakerroksen asunto oli vaarassa muuttua toisarvoiseksi varastotilaksi kalliista korjauksista huolimatta. SafeDryingilla tämä vältettiin ja vuokralainen ei menettänyt kotiaan.

Lue lisää
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

SafeDrying Oy

Yli-Heikkilänkatu 4
33560 Tampere

Y-tunnus 2366450-4

Tilaa uuutiskirjeemme

Luotettava kumppani

Copyright © 2024 SafeDrying
Tilaa uutiskirje