SafeDrying-järjestelmä mahdollistaa korjaukset kohteissa, joita ei muuten voi korjata!
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

Puhallus pelasti

Vuosia sitten suomalaisen elokuvakasvatuksen asiantuntija, filosofian maisteri Marjo Kovanen löysi itselleen ja pienelle pojalleen Aarnille mielestään unelmiensa asunnon Helsingin Liisankadulta.

Marjo Kovanen

– Mikä parasta, tämän talon pihapuolen pohjakerroksessa sijaitsevan asunnon ikkunan alla oli hiekkalaatikko. Siis turvallistakin, sen kaiken muun hyvän lisäksi, ajatteli Marjo.

Ja kuten Liisankatu 7:n taloyhtiön puheenjohtajan Tapio Kojon haastattelussa käy ilmi, Marjo tuli heti alkuun informoiduksi asunnon kosteushistoriasta ja jo tehdyistä, kahdesta injektointiremontista. Hän tiesi, mihin muutti.

Kosteusongelmien piti olla siinä vaiheessa ohi. – Luotin, että asia on kunnossa. Toisin kuitenkin kävi. Kaikki ei ollutkaan hyvin.

Aikansa asuttuaan Marjo Kovanen kertoo huomanneensa huoneiston nurkassa – siinä nimenomaisessa ongelmakohdassa – tumman läikän.

– Ymmärsin, että sen läikän lähde oli kosteus. Pelkäsin, että nyt tästä kodista pitää sittenkin muuttaa pois.

Marjo päätti soittaa välittömästi asiasta Tapio Kojolle. Puhelun jälkeen tutkimukset käynnistyivät heti.  – Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja otti huoleni vakavasti. Pelkofiilikseni hälveni ja minulle tuli sen verran luottavainen olo, että en sentään ryhtynyt pakkaamaan vielä tavaroitani.

Kun sitten muutamien vaiheiden jälkeen selvisi, että taloyhtiön hallitus ja Tapio Kojo olivat löytäneet kokonaan uudenlaisen kosteuden ratkaisumenetelmän, eli SafeDryingin puhalluskuivatuksen, alkoi Marjonkin toivo asumisen tulevaisuudesta vahvistua.

Lisää toiveikkuutta

– En tiedä rakennustekniikasta yhtään mitään, mutta kun kuulin, että tällä uudella Esa Tommolan kehittämällä menetelmällä on pelastettu muun muassa kouluja, päiväkoteja ja muitakin julkisia rakennuksia, toiveikkuuteni lisääntyi.

– Oli huojentavaa kuulla, että on löytynyt tapa, jolla suuri, suorastaan yhteiskunnallinen ongelma voidaan ratkaista.

Vuoden 2018 kesällä Esa Tommola katsasti Marjon asunnon tilanteen, totesi kosteuden ja informoi tarkasti asukkaan tulevista toimenpiteistä.

– Sain hyvät neuvot suojata muutamia huonekaluja mahdolliselta pölyyntymiseltä ja pakkasin joitakin tavaroita neuvojen mukaan laatikoihin. Lähdimme luottavaisin mielin Aarni-poikani kanssa lomailemaan Keski-Suomeen. Ja kun palasimme, oli kaikki hyvin.

– Ja nytkin kaikki on edelleen hyvin, sanoo Marjo kuivatuksen jälkeisenä talvena. Hän on nähnyt ja kokenut kauniissa Liisankadun kodissaan, kuinka nopeasti ja tuloksellisesti ikävät kosteusongelmat voidaan ratkaista uudella ja patentoidulla puhalluskuivatusmenetelmällä.

Lisää turvallisuutta

– Turvallisuuden tunnettani lisää sekin, että kosteusarvoja seurataan kaiken aikaa etäantureilla ja mahdollisista poikkeamista tulee välittömästi ilmoitus, toteaa Koulukinossa elokuva-alan kasvatustyötä tekevä kulttuurin ja taiteen asiantuntija.

Kannattaa katsoa

Kysytäänpäs alan tietäjältä vielä, mitkä elokuvat erityisesti jokaisen kouluikäisen suomalaislapsen tulisi hänen mielestään nähdä.

– Hyviä elokuvia on paljon. Tässä vaikkapa kolme elokuvaa, jotka sopivat erittäin hyvin kouluikäisille, mutta myös aikuisille: Disney Pixarin Inside out on isolla rahalla tehty loistava animaatio, joka vahvistaa erinomaisesti katsojan tunnetaitoja. Toinen voisi olla nostalgiasuosikkini, fantasiaelokuva Labyrintti ja kolmas ehdotukseni on kotimainen Liisa Helmisen visuaalisesti ja sisällöllisesti erittäin kiva Pelikaanimies.

TEKSTI: ULLA AURIO
KUVA: HANNU PIIRAINEN

Liisankadun Kuivatus

Kuten Marjo Kovanen toteaa yllä olevassa haastattelussa, kuivumisen etäseuranta on lisännyt hänen turvallisuuden tunnettaan merkittävästi. Oheisessa grafiikassa on kuvattuna juuri Marjon asunnon kuivatusprosessi.

Grafiikan punainen eli ylin osio kuvaa rakenteiden suhteellisen kosteuden (RH) vaaravyöhykettä, jossa mikrobikasvusto on todennäköistä (RH 85-100%). Keltaisella alueella mikrobikasvusto on mahdollista (RH 75-85%). Vihreällä alueella mikrobikasvusto on mahdotonta (RH 0-75 %).

Kuten kuvasta näkyy, kuivatus on Liisankadulla onnistunut erinomaisesti. Jo 1,5 kuukaudessa päästiin kuivatuksessa vihreälle eli turvalliselle alueelle. Tämän jälkeen, noin kuukauden aikana, syntyi rakenteille selkeä turvamarginaali, joka suojaa jatkossa rakenteita mahdollisilta kosteuspulsseilta ja lisää huomattavasti kosteusvikasietoisuutta. 

Rakenteiden RH on vakiintunut nyt noin 35 %:n tasolle. Etäseurantaa jatketaan vielä vuosia, jotta turvallinen kuivuus voidaan varmistaa myös jatkossa.

Lue lisää järjestelmän toimintaperiaatteesta.

Tuoreimmat asiakaskokemukset

Taloyhtiö - Vaasa

Suunnitelmallinen kunnossapito säästää taloyhtiön rahoja ja auttaa ennakoimaan myös äkillisten korjauksien tarpeita. Näin myös toimitaan vaasalaisessa taloyhtiössä, jossa kosteusongelmien korjaamisen huolellinen suunnittelu säästi taloyhtiöltä tuhansia euroja.

Lue lisää

Koulu - Laukaa

Laukaan lukion uudisrakennuksen teko oli juuri alkamassa, kun rakentajille tuli tiukka paikka: väestönsuojan paksu betoniholvi ei ehtisi kuivua tavoiteajassa. Avuksi löytyi SafeDrying-kuivatusjärjestelmä, jota rakennuttaja kiittää nyt lukiotilojen terveydestä sekä hankkeen aikataulussa pysymisestä.

Lue lisää

Arvokiinteistö - Helsinki Kruununhaka

Helsingin Kruununhaassa arvokiinteistön pohjakerroksen asunto oli vaarassa muuttua toisarvoiseksi varastotilaksi kalliista korjauksista huolimatta. SafeDryingilla tämä vältettiin ja vuokralainen ei menettänyt kotiaan.

Lue lisää
Check

Patentoitu suomalainen innovaatio
Vastaavaa tuotetta ei ole

Check

Nopea ja helppo asennus
Pinta-asennus mahdollista

Check

Kustannustehokas ratkaisu
Tiloja voi käyttää kuivatuksen aikana

Check

Reaaliaikainen etävalvonta
Kosteusvalvonta suoraan rakenteesta

SafeDrying Oy

Yli-Heikkilänkatu 4
33560 Tampere

Y-tunnus 2366450-4

Tilaa uuutiskirjeemme

Luotettava kumppani logo

Copyright © 2024 SafeDrying
Tilaa uutiskirje